Open Call

Traan van Herinnering: Kunst voor Alzheimer

Steun wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer Diagnostiek via Traanvocht met uw Kunst

Doe mee aan onze open call en draag bij aan de strijd tegen Alzheimer. Bied een kunstwerk aan voor een kunstveiling en steun hiermee wetenschappelijk onderzoek naar de diagnostiek van Alzheimer via traanvocht.

Wie? Kunstenaars van alle disciplines worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze open call.

Waarom? Marlies Gijs uit de Belgische Kempen (Dessel) is de biochemicus en onderzoeker aan de Universiteit Maastricht die onderzoek doet naar diagnostiek van Alzheimer via traanvocht. Marlies deed de baanbrekende ontdekking dat met traanvocht de ziekte van Alzheimer kan worden aangetoond. Haar ambitie is deze methode naar de kliniek te brengen, waarvoor 25.000 euro nodig is. Om aan dit bedrag te komen zijn we op zoek naar kunstwerken voor een veiling om het wetenschappelijk onderzoek te financieren. 

Waar? De kunstveiling zal plaatsvinden op woensdag 28 augustus 2024 in zaal 'de Boeretang' in Dessel (Kempen).
 

Heb je vragen over deze open call? Richt je dan tot marlies_gijs@hotmail.com 

Deadline
16 juli 2024
Deelname

Deelnemen is gratis.

Inschrijven doe je door je werk tot en met 14 juli 2024 in te dienen op het online platform Beeld. Hierbij dien je in met een afbeelding van je werk, voorzien van een korte toelichting en afmetingen van je werk via het inschrijvingsformulier.

Via kunst willen we bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer. Maak samen met ons het verschil.

Selectie

Werken kunnen ingezonden worden tot 14 juli 2024.

Alle kunstvormen en niveaus zijn welkom. De geselecteerde kunstwerken zullen worden opgenomen in de online catalogus (inclusief jouw naam, korte bio, foto en eventuele link naar uw website), tentoongesteld en geveild tijdens het evenement.

Geselecteerde kunstenaars kunnen hun werk zelf komen brengen (Dessel of Maastricht) of verzenden per post. In beide gevallen zullen de kosten worden terugbetaald.
Geselecteerde kunstenaars stemmen ermee in dat het volledige bedrag van het verkochte werk wordt overgebracht naar het goede doel.