Giammartino Arconati Visconti in het warme Oosten

Giammartino Arconati Visconti in het warme Oosten

Dit kunstwerk is een abstracte representatie van Giammartino Arconati Visconti in het buitenland tijdens zijn terugreis naar zijn favoriete ontmoetingsplek het Kasteel van Gaasbeek om er met zijn echtgenote een mogelijks persoonlijke Aanbidding te kunnen verwezenlijken.

Beschrijving kunstwerk:

Zittende op een voor de toeschouwer niet zichtbare kameel, waar hij turende in de verte zijn doel steeds dichter ziet naderen draagt hij een nostalgisch wit hemd vol patronen met oude kanten kraag.
Geheel ingewijd en klaar voor een nakende Aanbidding, doch met een ietwat bedenkelijke blik.
De palmboom en de tulband om zijn edele hoofd verwijzen naar de verzengende hitte in het verre en warme Oosten en verraden een adelijke titel. Het uitsteeksel op zijn rug, de loop van een vuurwapen om een behouden terugkeer mogelijk te maken tijdens een niet echt alledaagse terugreis met bijhorende gevaren.

De paarse achtergrond met ingewerkte patronen verwijzen naar een spirituele en bewierookte reis,
zijn allerlaatste Mirre in het buitenland. Mogelijks ziek, kinderloos toch het leven achter zich latende.

De kunstenaar wenst het historische verband aan te stippen tussen de families Visconti & Rubens.
Voormalig heer van Gaasbeek was Alexander Scokaert. En diens echtgenote Jeanne Volckaert was immers een achterkleindochter van Pieter Paul Rubens,
de creator van ‘de Aanbidding de Koningen’ in 1624.

Normaliter signeert de kunstenares haar kunstwerken onder de naam ArtBruges. Dit als overkoepelende naam voor de verscheidene disciplines, stijlen, reeksen en verscheidene materialen en technieken die zij al jaren hanteert, toepast en wenst verder te zetten. Elke reeks kan zo op een gegeven moment uitgebreid worden en uitgroeien tot een thematische tentoonstelling.

Ten tijde van een andere creatie in gelijkaardige stijl: MarKieZin (Marie Peyrat – Marie Arconati Visconti) kon de kunstenares maar één foto van de eigenlijke Markies Giammartino Arconati Visconti terugvinden. Hij bleek zeer jong overleden te zijn. De kunstenares nam zichzelf voor om de kinderloze Markies Giammartino Arconati Visconti net zoals zijn ega en pagekes een nieuw leven te geven op doek. Een ‘Aanbidding’.
 

Deze kunstwerken uit de reeks Visconti signeerde zij met haar eigen meisjesnaam Angela T. Een eigen gesluierd en persoonlijk verhaal… 

Mixed media
Gebruikte materialen: olie pastels, oude broderiën, oude kanten kraag

100 cm x 80 cm
Art Bruges

Art Bruges

Suggesties

Saara Menll
Rolf Gerlach
Evelien Verschroeven
Koen Vlerick
Christel Weyts
Gudrun de Vlam
Greet Vandepitte
Gloria Romberg
Tom Veys
Stijn De Pourcq
Andrée Clément
Moira murru
Hugo Depaepe