Waterlichamen 2: Norma Jeane Morentson

Waterlichamen 2: Norma Jeane Morentson

Waarom water? In de eerste plaats om ecologische redenen, onze wateren, zeeën, oceanen, zijn in nood. Ze zijn verstikt door plastic en vervuiling.

Water is het meest magische element op aarde. Het bestaat als vaste stof, als vloeistof en als gas. Water is leven, vruchtbaarheid. Al het water op aarde is er al sinds het begin. Water kan zacht zijn en redding bieden, maar het kan ook een vernietigende natuurkracht zijn waartegen niets bestand is.

Norma Jeane Mortenson" (beter bekend als Marylin Monroe. Een vrouw met een turbulent verleden en een duister einde. Een echte feministe hoewel ze niet graag zo genoemd werd.

In een interview zei ze ooit "Ik ben geen feministe! Ik geloof niet dat de wereld in compartimenten kan worden bestuurd, maar door de gezamenlijke inspanningen van mannen en vrouwen als gelijken." Er is veel veranderd sinds de jaren '50, maar we streven natuurlijk nog steeds naar gelijkheid.

Monroe stond in haar tijd (en nog steeds) bekend als een sekssymbool en droeg zeker haar steentje bij aan de seksuele liberatie van vrouwen maar ze was veel meer dan dat... een gedreven zakenvrouw is één van die dingen. Ze richtte haar eigen productiehuis op zodat ze serieuzere rollen in films kon spelen. Helaas eisten verslaving en depressie hun tol en heeft ze deze wereld te vroeg verlaten. Ik vraag me af wat ze de wereld gebracht zou hebben als ze meer tijd had gehad.

Maar laten we niet blijven hangen in verdriet, dus wil ik deze tekst eindigen met een van haar wijze quotes: "Het is niet omdat je één keer faalde, dat je bij alles zal falen." ... stop nooit met proberen!!!

50x70 cm
Els  Devrieze

Els Devrieze

Suggesties

Agnes Wouters
Femke Van Houte
Ellen Vandeputte
Uliana Lohvinenko
Uliana Lohvinenko
Kathleen Ramboer
Gabriel Simoens
Kristien D'Hondt
Tim Wilmsen
joris wouters
Atzori Robberto & Milena
Lana Poe
Nathalie Van mulder
Kathleen Ramboer
Lieve Vervaet