Zelfportret

Zelfportret

Via deze tekening heb ik getracht de link uit te drukken die ik heb met dieren, planten en de natuur in het algemeen waarvoor ik sinds mijn prille jeugd veel respect heb.

Het begon allemaal toen ik een klein meisje was. We hadden thuis een mooie wilde tuin met achteraan een rivier. Ik bracht daar veel tijd door met het observeren van planten, bomen, insecten, vogels en andere dieren en vertelde hen verhalen. Het gaf me veel voldoening en maakte me gelukkig.

Vaak luisterde ik naar het verhaal van De Kleine Prins van Saint-Exupéry, op vinyl verteld door Gérard Philippe. De passage waar de vos aan de kleine prins voorstelt om hem te temmen en aldus een unieke band te creëren sprak me in het bijzonder aan. Dat was magisch. Enkele jaren later vonden we in de tuin per toeval een achtergelaten vogel, een kleine jonge kauw. We besloten hem te voeden en na verloop van tijd beschouwde hij ons als zijn familie. Hij mocht ons huis vrij in- en uitvliegen. De magie van de Kleine Prins werd werkelijkheid !

Vandaag is mijn verbondeheid en liefde voor de natuur nog steeds sterk aanwezig. Ik geniet van kleine dingen, zoals het horen van een koekoek of een vogel die zich in een plas baadt.

Ik heb mezelf afgebeeld met onze tamme kauw, Milou, op mijn hand en de vos van de Kleine Prins op mijn schouder en deel voedsel uit.

42 x 30 cm
ingelijst : 62 x 52 cm
LAURENCE DURIEU

LAURENCE DURIEU

Suggesties

Serguei Andreev
Ivette Braem
Werner Aerssens
Delphine De Cock
Nancy Haesevoets
Betty Rabijns
Bart Daems
Hilde Van Peteghem
Ann Verdonck
Koen Vlerick
Herbert Reymer
Gema Albiol Otero
Mart Ferwerda