SelfPortrait Touch - SkinTouch- A skin of porcelain

SelfPortrait Touch - SkinTouch- A skin of porcelain

Ik creëer objecten die vragen oproepen rond de positie van de vrouw, relaties, het idee ‘wie mooi wil zijn moet lijden’ en gendergelijkheid.

Om die thema’s te onderzoeken doorkruis ik de (mode)geschiedenis. In mijn werk verweef ik niet alleen mijn persoonlijke thematiek, maar speel ik ook met kunstgeschiedenis, mythes, sociale en politieke gebeurtenissen.

De sculpturen hebben een esthetische waarde, als alleenstaande objecten.

Eens in contact met de huid worden het  ongemakkelijke of zelfs pijnlijke, toch draagbare, sculpturen. Waarmee ik grotere mechanismen wil bespelen zoals de versmeltende of net overheersende relatie tussen subject en object. Hoe een; al dan niet imaginair, corset onze individualiteit beteugeld. Tegelijk zijn de sculpturen meerduidig; ze begrenzen en tegelijk breken ze open. 

Mijn huid is letterlijk de kwetsbare begrenzing tussen de sculptuur en mijn innerlijke beleving, tussen binnen en buiten. Op zoek naar wie we zijn, wat ons bepaalt en hoe we ons verhouden ten opzichte van elkaar en de wereld.

Door het ambigue van aantrekken en ongemakkelijkheid wil ik mijn intieme perceptie brengen van schoonheid, vrouwelijkheid, kwetsbaarheid en meer uitgebreid identiteit.

Meike Janssens

Meike Janssens

Suggesties

kelly willems
Geert Defurne
Patrick Delmouzée
Mart Ferwerda
Rudy Pollez
Steve Spruyt
Anaïs Van Goethem
blayne knox
Kristel Jacobs
Ides De Vos
Fabienne Verhulsel
Saara Menll
Tom van Ryckeghem
Iban Van der Zeyp
Etienne Rombauts