The orgasm

The orgasm

 

Nuyttens Nathalie                                                      
Sweet orgasm
November 2018

Polyurethaan, isomo, ijzerdraad, nylonsokken, isomaltsuiker en voedingskleurstof, glaze spray.
Ronde bollen in verschillend formaat domineren een schouwspel van organische vormen die krachtig uiteenspatten in het heelal. Enkelen reiken als erotische stallachtieten de hoogte in terwijl anderen klagend en nederig buigen in een perceptie van kleurig rouwen. Angst schuilt zich weg in de kleine donkere kratertjes van het geheel die zich her en der bevinden. Echo’s van huilen en tieren, schreeuwen om aandacht terwijl het doelloze stroperige sap uitgeput neerdaalt.
De rozige kleurstof geeft het dramatische schepsel een blijk van tederheid, waarbij de gesmolten snikhete isomaltsuiker het geheel letterlijk en figuurlijk omarmt met zijn mantel der liefde. Gevend en nemend, met kracht en overgave, verslindend en ook zalvend door de kleur of een stuk nylon die het geheel eveneens samenhoud…het bevat pijn en verdriet. Soms lijkt het alsof het op zoek is naar een bepaald evenwicht, een houding of structuur.
Een kolkend orgasme van 160 °c hete suiker die zich stroperig en draperend een weg baant naar een hoogtepunt in een doolhof van emoties en theatraal uitdooft in een soort roze blinkend versteende massa, vol fantasie maar uiterst fragiel.
Dit sculptuur is een werk met een bepaald soort ruggengraat. The orgasm toont een explosie van roze kleur en wild gutsende suikerlava…het wil letterlijk en figuurlijk leven! Maar is tegelijk ook zeer broos van aard.   Het gaat over gevoelens, verleden, verrassingen, wendingen, glazuur, fantasie, ruw en robuust, de suggestie van een beleving of iets teweegbrengen, klaagzang en poëzie vormen een geheel. Alsof ze het een pad zoekt. 
Nuyttens Nathalie.
1ste jaar beelhouwkunst.

80/30
Nathalie Nuyttens

Nathalie Nuyttens

Suggesties

Corentin Rieke
Werner Aerssens
Ekaterini Kaloudis
Christiane Verstraeten
Branco Vermeylen
Evelien Verschroeven
Jean-Marie Petyt
agnes De Gussem
Régine Van den Broucke
Ides De Vos
Marlieve Rommel
Carlos Vande Neste
Sarah Van de Vijver
Wilfried Vandecasteele