ode aan de wade

ode aan de wade

Ode aan de wade, 29/01/2016
Een ode aan hen die hun vaderland moeten verlaten en op zoek gaan naar een wade, een veilige doorsteekplaats. Een overtocht die zowel fysiek als spiritueel is. Eenmaal aangekomen in het nieuwe land, wacht er een harde confrontatie met een onbekende cultuur en haar waarden.
Voor sommigen rest de wade of deken, nog als enige, laatste bescherming.
Het verhaal wordt vertelt via een choreografie van een doek dat zich beweegt tussen minimale decorelementen. Het einde brengt ons op een publieke locatie waar een zitting plaatsvindt.
Hier moet de uitspraak volgen. Misschien gebeurt dit via het grote doek?
De muziek versterkt de spanning tussen het tempo van de handeling en het ritme. De neutrale vrouwenstem fungeert als de macht van het woord. Ze verleidt, biedt troost en begeleidt.
De stem duidt op een steeds aanwezige collectieve controle.
Dit thema heb ik reeds meerdere malen uitgewerkt via andere media. 3D-animatietechniek werkt voor mij het best. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Niet enkel licht en omgeving, maar ook eigenschappen zoals wrijving, rekbaarheid, flexibiliteit en afstoting kunnen perfect worden gemanipuleerd. Kortom een wereld waarin ik mijn eigen ruimte creëer, los van realiteit en fysica.

mpeg4 / 102 Mb / 1280 x 720
Xavier De Graeve

Xavier De Graeve

Suggesties

Valentina Contato
LG-Geert Lesage
Tamara De Prest
Sophie Vanhomwegen
Quinten De Coene
walter dermul
Alain Smeyers
Sewe Unal
Guy jr. Van Wynsberghe
Jasmijn Rose
Jan Willem Versteeg
Viviane Herremans
Eric Van Meensel
Jean Waltraevens
Martin JOLY