Beeldige beesten

Stichting Ijsberg zoekt beeldenmakers

Voor GGG#7 zoekt Stichting Ijsberg (jonge) beeldenmakers die bij dierenpoëzie een beeld toevoegen, dat hun eigen perceptie weergeeft van één gedicht langs een wandelroute.

Stichting IJsberg presenteert sinds jaren het literaire cross-overproject ‘GGG’: ‘Geschreven, Getekend en Gedrukt’. Schrijvers, dichters, illustratoren en beeldend kunstenaars werken samen en bevruchten elkaar met hun werk. Finaal mondt die samenwerking uit in een gedrukte en/of tentoongestelde vorm waar dikwijls ook een lezing, open atelier of performance bij Stichting IJsberg aan verbonden is.

De GGG-route langs de Damse Vesten maakt deel uit van dit project. In de nazomer en de vroege lente wisselt de inhoudelijke presentatie. Momenteel kan je op tien plekken langs deze route presentaties vinden van een samenwerking tussen dichters en beeldenmakers. In het kader van het Stadsfestival Damme ‘Beestig?’ is onze GGG-route deze keer een ‘beestige wandeling’ geworden.

Voor GGG#7 zoeken we een aantal (jonge) beeldenmakers die bij de geselecteerde dierenpoëzie een beeld toevoegen, dat hun eigen perceptie weergeeft van één gedicht langs de route.

De selectie gebeurt via een open call, wie zin heeft kan meedoen. Enige regel: je kiest een gedicht uit de beestige GGG#7-selectie en dient ten laatste op 30 november 2020 een bruikbaar digitaal beeld in bij info@stichtingijsberg.be.

Elke grafische techniek is toegelaten, zolang het beeld maar digitaal wordt ingediend. Van de tien winnende beelden wordt een beperkte editie van drie prints uitgegeven op handgeschept luxepapier en elk beeld wordt ook op een alubond-A3-formaat geprint dat fysiek aan de poëzie tafels langs de GGG#7-wandelroute wordt toegevoegd.

Je vindt de tien gedichten hier.

Deadline
30 november 2020