Center piece voor De Betoverende Tuin 2022

Tijdens de zomer van 2022 vindt voor de negende maal de jaarlijkse Internationale Kunsttentoonstelling ‘De Betoverende Tuin’ plaats in Jodoigne. Maak jij een kunstwerk als ‘center piece’? Het zal een centrale plaats innemen in al onze websites, publicaties, marketing, mails, press releases en natuurlijk ook tijdens de tentoonstelling. Het zal het kunstwerk en de kunstenaar in de spotlights plaatsen en dit gedurende het volledige seizoen. 

Tone Aanderaa & Ignace Clarysse organiseren tijdens de zomermaanden van 2022 voor de negende maal de jaarlijkse Internationale Kunsttentoonstelling ‘De Betoverende Tuin’ in een uitzonderlijke, natuurlijke landschapstuin vol water en verrassingen. Deze is gelegen in Jodoigne (Belgium), halfweg tussen Brussel en Liège op het fietspad dat Tienen met Namur verbindt. 
Als voorbereiding kozen we ‘Licht, Transparantie, Reflectie, Kleur … Glas’ als werkthema. 
Wij nodigen de kunstenaars vriendelijk uit om een kunstwerk als ‘Center Piece’ voor te stellen (principe van een ‘Open Call’). Het zal een centrale plaats innemen in al onze websites, publicaties, marketing, mails, press releases en natuurlijk ook tijdens de tentoonstelling. Het zal het kunstwerk en de kunstenaar in de spotlights plaatsen en dit gedurende het volledige seizoen. 

Uw compensatie: 
•    Centrale plaats op de websites www.de-betoverende-tuin.info , www.le-jardin-enchante.info en www.the-enchanted-garden.info , de corresponderende facebookpagina’s. Op piekdagen krijgen onze websites tot een vijfduizendtal bezoekers per dag. 
•    Vermelding / Afbeelding op een hondertal externe evenement-, kunst-, nieuws-, … websites waar wij de tentoonstelling aankondigen, zoals UitInVlaaanderen, QueFaire, Evensi, DagjeWag, … 
•    Persberichte vermelden de kunstenaar en bevatten een afbeelding van het kunstwerk. Per seizoen worden er minstens een drietal persberichten naar een duizendtal geselecteerde journalisten in binnen- en buitenland verzonden; 
•    De mails naar de geïnteresseerden vermelden de kunstenaar en een afbeelding van het kunstwerk. Per seizoen worden er minstens een drietal mailcampagnes georganiseerd naar een vijftigduizendtal geïnteresseerden; 
•    Centrale plaats tijdens de tentoonstelling; 
•    Wegens de grote belangstelling voor uw ‘Center Piece’ en uw andere kunstwerken mag u positieve resultaten van deze tentoonstelling verwachten. 
Het gebruik van uw ‘Center Piece’ is natuurlijke afhankelijk van hoe het kunstwerk optimaal tot zijn recht kan komen en de tentoonstelling kan ondersteunen. 

Wij verwachten van het kunstwerk: 
•    Het vertaalt het werkthema: ‘Licht, Transparantie, Reflectie, Kleur … Glas’ in een kunstwerk. Het definitieve thema van de tentoonstelling zal beïnvloed worden door de keuze van het ‘Center Piece’. 
•    Het combineert meerdere materialen, bij voorkeur ook glas (ook niet-glaswerken zijn welkom, eventueel wordt het thema aangepast). Het is een tuinbeeld, dus het wordt tijdens de tentoonstelling in de tuin opgesteld. De koper moet wel de mogelijkheid hebben om het binnenhuis op te stellen. 
•    De grootte van het beeld is onbelangrijk, zolang het gemakkelijk door de koper kan getransporteerd worden. 
•    Wegens de belangrijkheid van het ‘Center Piece’, ook voor de koper, heeft een beeld in de hogere prijsklasse de voorkeur. 
•    Het kunstwerk moet in alle opzichten aantrekkelijk zijn en geen aanleiding geven tot negatieve opmerkingen. 
•    Wij kunnen een sokkel voorzien. 

Meer info kunt u vinden op www.de-betoverende-tuin.info via mail (info@ignace-clarysse.com en artsanctuary@live.com) of via de telefoon (+32 (0) 493 628 540). U kunt deze mailadressen ook gebruiken om een ‘Center Piece’ en /of uw kunstwerken voor te stellen. 
We verachten uw voorstel voor maandag 13 dec. 2021. 

Deadline
13 december 2021
Aantal werken per deelnemer
1

Downloads