De Sokkel

De Sokkel is een monument voor de tijdelijkheid en dient als een platform waarop de kunstenaar tijdelijk vrij spel krijgt.

De Sokkel is een vrije uitnodiging om je artistiek werk in het museum te tonen. De Sokkel kent geen curator en is enkel onderhevig aan de tijdelijke activator. Om te participeren aan dit project, volg de onderstaande stappen:

  • Neem uw kunstwerk mee
  • Plaats het werk op de sokkel
  • Documenteer het werk
  • Voeg toe aan cv
  • Leave no trace

De Sokkel is een opportuniteit en een praktisch antwoord op het moeizaam traject dat een kunstenaar moet doorlopen om ‘erkend’ te worden. Het is van belang voor de carrière van de kunstenaar om in een museum tentoongesteld te worden. Om deze carrières te ondersteunen willen we iedereen dezelfde kans geven. Vrij spel op de sokkel.

Tot 30 januari 2022.
Deze zaal is gratis te bezoeken.
Deze presentatie gebeurt in Zaal 1, waar S.M.A.K tegemoet wil komen aan de vraag naar ‘ruimte’ in de brede zin van het woord. Organisaties worden uitgenodigd om enkele weken hun intrek te nemen en de invulling ligt volledig in handen van de organisatie. Dat gaat van een verblijf achter gesloten deuren, een project in alle stilte, een uitnodiging of presentatie voor publiek tot een breed gecommuniceerd project. Onze gast beslist.

Deadline
30 januari 2022