Open call: Verbondenheid

Kunstcollectief KUS Scorpio organiseert in samenwerking met de stad Turnhout een jaar in het teken van verbondenheid.

In fase1: gaan we een culturele injectie geven aan de stad Turnhout. Enkel leegstaande panden in het centrum zullen omgevormd worden tot exporuimtes. De handelaars van de stad doen hier ook aan mee en stellen hun vitrines beschikbaar om kunst te tonen.

We zoeken hiervoor kunstenaars die actief zijn in de digitale kunst, schilderkunst, beeldhouwkunst, grafiek, tekenkunst, zeefdrukkunst of een andere beeldende kunstvorm.
De oproep voor dit toonmoment staat open voor alle kunstenaars vanaf 18 jaar. 
Er wordt gevraagd om een digitaal dossier in te zenden in pdf formaat met daarin drie recente werken en een korte cv. De pdf moet hebben naam en voornaam van de kunstenaar als extensie.

Een selectiecommissie bestaande uit een lid van KUS, een medewerker van de stad Turnhout en een medewerker van het armoedeproject zullen de kunstenaars selecteren op het kwaliteit van hun werk.
Deadline voor het inzenden is 15 februari 2021.
Reageren via kunstgalerieschorpioentje@gmail.com
De expo zal plaatsvinden in maart en april 2021.

In fase 2: gaan we creatieve workshops organiseren voor kwetsbare groepen, zoals mensen met een sociale fobie, werklozen, alleenstaanden, mensen met psychische problemen. We zijn op zoek naar kunstenaars die een workshop willen aanbieden. Zoals digitale kunst, grafiek, beeldhouwen, schilderkunst,... De kunstenaars zullen voor dit creatiemoment in onkosten vergoed worden. Deadline voor de kandidatuur is 30 maart 2021. De workshops zullen plaatsvinden in mei en juni 2021.

In fase 3: organiseren we een kunstwedstrijd rond verbondenheid. Deze zal plaatsvinden in november 2021. Meer info hierover volgt later.
 

Deadline
15 februari 20121