Open Sites 2022

CC Het Perron Ieper, CC Comines-Warneton en Atelier 2 Villneuve d’Asq slaan de handen weer in elkaar voor een nieuwe editie van Open Sites. Dit is een insitu kunstproject waarbij de 3 partners elk 8 kunstenaars/collectieven aan het werk zet om gedurende 1 week in situ een kunstwerk te creëren die beantwoord aan verschillende insteken : Sporen (Ieper) Entre Lacs (Villeneuve d’Asq) en Courts-Circuits (Comines).

OPEN SITES is een evenement rond eigentijdse grensoverschrijdende kunstcreaties in de open ruimte. Waarbij kunstenaars vragen stellen rond de maatschappelijke, economische, culturele, historische en landschappelijke sporen van 3 gebieden die zich aan weerszijden van de Frans-Belgische grens bevinden.
Er is telkens een projectweek, waarbij kunstenaars ter plaatse hun werk creëren. Daarna kunnen de werken 2 à 3 weken in situ staan.
De Open call en de jury gebeuren gemeenschappelijk voor de 3 gebieden, achteraf wordt er ook een gemeenschappelijke cataloog uitgegeven. Hierbij de link naar de isuu van de editie 2020.
Op 3 en 4 december is er een mogelijkheid om de locaties in de 3 gebieden te bezoeken. Projectvoorstellen moeten binnen zijn tegen 10 januari 2022.
Er is per geselecteerd project bij uitvoering een budget van 1250,- EUR voorzien.

Entre-Lacs vindt plaats van maandag 30 mei tot en met zondag 02 juli 2022 aan de meren van Villeneuve d’Ascq (FR). 
Een week lang – van 30 mei tot 3 juni – zullen 8 ontwerpers (of teams) een in een parcours geïntegreerd kunstwerk tot stand brengen. Dit in situ kunstwerk moet met water of lucht te maken hebben en niet met land.

Sporen vindt plaats van maandag 5 september tot en met zondag 2 oktober 2022 op en rond de vestingen tussen Menenpoort en Rijselpoort. Een week lang (van 5 tot 9 september) zullen 8 ontwerpers (of teams) een origineel kunstwerk tot stand brengen dat zich focust op het historische landschap.  

Courts-Circuits vindt plaats van maandag 19 september tot en met zondag 9 oktober 2022 in samenwerking met lokale winkeliers in Comines-Warneton. Een week lang (van 19 tot 23 september) zullen 8 ontwerpers (of teams) een origineel kunstwerk tot stand brengen dat zich focust op de lokale economie. 

Uiterste datum voor het versturen van de kandidatuurdossiers: 10 januari 2022

Deadline
10 januari 2022