Prijs Jonge Makers '21

Met de Prijs Jonge Makers willen Handmade in Brugge en TURBO het ondernemerschap binnen de Brugse maakindustrie naar een hoger niveau tillen. Beide organisaties, die vertrekken vanuit het platform van De Republiek, stimuleren met deze Prijs jong en beloftevol makerstalent om zich verder te ontplooien door hen te ondersteunen in hun ondernemerschap én in hun ambacht. De winnaar krijgt een begeleidingstraject op maat én een geldprijs (t.w.v. €500).

Jaarlijks reikt Handmade in Brugge een label uit aan makers die op ambachtelijke wijze producten vervaardigen. Vaak vallen jonge, startende makers voor dit label net uit de boot. Ze missen ervaring in het uitoefenen van hun ambacht en hebben nood aan het verfijnen van hun skills op het vlak van ondernemen. Net daarom sloegen Handmade in Brugge en TURBO in 2019 de handen in elkaar en lanceerden ze deze nieuwe Prijs.

WIE KAN DEELNEMEN?
Designers, vakmannen en -vrouwen, jonger dan 30 jaar die een activiteit uitoefenen binnen het domein van de ambachten én een link hebben met Brugge (wonen, werken/stage, studeren ...) kunnen zich kandidaat stellen. 

Er wordt specifiek gezocht naar beloftevolle makers die duidelijk het verschil maken. Dit kan o.a. door vernieuwing, experiment, creatief ondernemerschap, bewust kiezen voor duurzaamheid … M.a.w. jonge makers met passie, potentieel en ambitie. Een duidelijk toekomstplan en specifieke noden op het vlak van coaching zijn bijkomende troeven. 


PRAKTISCH VERLOOP VAN DE PRIJS
Op basis van de dossiers en een gesprek kiest de jury drie laureaten en gaat bij hen op (atelier)bezoek. Daarna kiezen ze de uiteindelijke winnaar. De twee laureaten en de winnaar worden uitgebreid gevierd en voorgesteld aan een breed publiek tijdens de feestelijke Prijsuitreiking op 16 december 2021 in De Republiek. 


WAT HOUDT DE PRIJS IN?
De effectieve prijs voor De Jonge Maker '21 bestaat uit een begeleidingstraject op maat. Hiervoor wordt het TURBO netwerk aangesproken voor het bijspijkeren van skills op het vlak van ondernemen, en het makersnetwerk van Handmade in Brugge voor het versterken van hun vakmanschap. Bovenop dit begeleidingstraject komt een geldprijs van €500.
Makers hebben tijd t.e.m. 15 oktober 2021 om zich kandidaat te stellen. 
 

Deadline
15 oktober 2021