Schoonvolk zoekt jong talent

Schoonvolk, de jongerencrew van het MSK, opent op 1 oktober het Salon des Jeunes: een zaal vol werk van indrukwekkende jonge makers. Want elke grootmeester was ooit felgroen achter de oren. Deze werken worden dan 4 maanden lang getoond in het hart van het museum. Maar eerst moeten we al dat jonge talent nog ontdekken! 

We zijn op zoek naar creatieve jongeren tussen 16 en 26 jaar die zich laten inspireren door topwerken uit de MSK-collectie, waarvan de makers destijds ook allemaal tussen 16 en 26 jaar oud waren.

Interpreteer 'inspiratie' maar ruim: je hoeft geen schilder-, beeldhouw- of kunststudent te zijn om een idee in te dienen. En dat idee mag ook qua techniek erg breed gaan: verf, klei, woorden, geluiden, of een ander ongehoord medium,... 

Laat je inspireren 
Het is niet nodig dat je nu al iets gemaakt hebt, de eerste selectie gebeurt op basis van je conceptvoorstel. Bezorg ons ten laatste op 20 juni je voorstel via deze link.

Laat je daarvoor inspireren door deze toppers gemaakt door jeugdige meesters:
•    James Ensor: Skelet bekijkt chinoiserieën (toen 25 jaar)
•    Théo Van Rysselberghe: Armand Heins aan het schilderen in open lucht (19 jaar)
•    Paula ModersohnBecker: Meisje in het berkenbos (26-27 jaar)
•    Anthony van Dyck: Jupiter en Antiope (21 jaar)
•    Théodore Rousseau: Steengroeve (15 jaar)
•    George Minne: Moeder beweent haar dode kind (20 jaar)
Beeld: James Ensor, Skelet bekijkt chinoiserieën, 1885-1888, MSK Gent

Selectie en creatie 
Schoonvolk beoordeelt de inzendingen op basis van motivatie, originaliteit, diversiteit in media en haalbaarheid. Want niet alles kan in een museum - denk aan dieren of scherpe voorwerpen, en de ruimte is beperkt.
Op 27 juni maken we de winnaars bekend. Zij krijgen dan de tijd tot 29 augustus om hun creaties uit te werken. Door een concept in te zenden verbind je je ertoe op tijd klaar te zijn voor de tentoonstelling.

Voel je je geroepen? Grijp je kans en dien dat voorstel in. Dan zien wij en de wereld je hopelijk in ons salon!

(Beeld: (c) Martin Corlazzoli)

Deadline
20 juni 2021