Ben je op zoek naar een kans om je werk te tonen? Hier vind je open calls in de vorm van een opdracht, een wedstrijd of een project.

WIl je een open call delen?

Open call voor schilders
Onbekend talent in de kijker
Maakt jouw werk deel uit van '30 uren kunst'?

ArtContest lanceert dit jaar de 16e editie van de hedendaagse kunstwedstrijd die zich richt op jonge Belgische of in België verblijvende kunstenaars tot de leeftijd van 35 jaar.

AZ Alma doet een oproep naar kunstenaars voor de creatie van een kunstwerk dat tegen begin 2021 in het nieuwe gebouw van de kinder- en jeugdpsychiatrie Timanti zal geplaatst worden.

Oproep voor fotografen

Het Fotografiecircuit Vlaanderen organiseert permanent op maandelijkse basis een individuele tentoonstelling van een fotograaf die langs 18 cultuurcentra in Vlaanderen reist. Jaarlijks krijgen 11 nieuwe fotografen een kans.

Internationale internetwedstrijd met tentoonstelling

Dit jaar wordt Habotai 30 en viert dat met de wedstrijd 'Het Gouden Penseel II'.

Exposeer in het hart van Brussel

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg roept geïnteresseerde kunstenaars op zich kandidaat te stellen voor een tijdelijke tentoonstelling in de inkomhal van zijn hoofdkantoor aan het Brusselse Zuidstation. De overheidsdienst wil kunstenaars een forum bieden en hun loopbaan ondersteunen.

De opdracht van deze illustratorenwedstrijd is een prentenboek voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Een vakjury beoordeelt artistieke, literaire en kindgerichte kwaliteiten van de inzendingen.

De winnaar ontvangt 7.500 euro en het bekroonde werk wordt door Clavis Uitgeverij uitgegeven.

Cultuurcentrum Brugge organiseert een nieuwe editie van SANT, de tweejaarlijkse wedstrijd en tentoonstelling actuele beeldende kunst voor Brugse kunstenaars.

De prijs Laureaat van de Klasse van de Kunsten is een van de meest prestigieuze prijzen van de Academie. In 2020 wordt de prijs uitgereikt in de scheppende kunsten: muziekcomposities, architectuur, beeldende kunsten en andere.

Linx+ organiseert voor de 3de keer de Grote prijs voor Sociale Fotografie

De straatfotografie van vandaag kan sterk variëren in hoe die eruit ziet en hoe die werd gemaakt, maar er zijn gemeenschappelijke elementen die het werk van alle groten kenmerkt: een liefde voor de onverwachte en openhartige momenten van het leven, een vermogen om visuele orde te vinden in de chaos van de wereld , en een ongeëvenaarde creatieve visie.