Ben je op zoek naar een kans om je werk te tonen? Hier vind je open calls in de vorm van een opdracht, een wedstrijd of een project.

WIl je een open call op Beeld tonen?

10 september 2022

De Koninklijke Piet Stautkring organiseert sinds 2001 deze kunstwedstrijd in samenwerking met de gemeente Beveren-Waas. Vanaf 2011 is gekozen voor de tweejaarlijkse prijs afwisselend voor de disciplines schilderkunst en klein sculptuur. In 2022 nemen we de draad van de tweejaarlijkse wedstrijd weer op voor de 11e editie, opnieuw voor schilderkunst.

9 september 2022

Ben je een beginnend kunstenaar met de ambitie om zelfredzaam te worden? Ben je daarnaast op zoek naar meer kansen en connecties om die droom uit te bouwen? En ben je klaar om die volgende stap te nemen richting een carrière in de kunsten?

31 december 2022

We sluiten elk nummer van het magazine Kunstletters af met een zelfportret, een beeld van hoe een kunstenaar zichzelf aan de buitenwereld voorstelt. Daarvoor putten we uit de sterke, voortdurend groeiende verzameling zelfportretten die we op Beeld aantreffen. Misschien staat jouw zelfportret in het volgende nummer?
 

31 augustus 2022
Beeldhouwkunst

Sinds 2001 organiseert en reikt de Marie Louise JACQUES Stichting (Stichting tot Bevordering van de Hedendaagse Belgische Beeldhouwkunst) jaarlijks een beeldhouwprijs uit.

30 september 2022
Jouw werk in Wortegem-Petegem?

Heb je artistiek talent, werk je als kunstenaar alleen of in groep en ben je minstens 16 jaar? Om elke deelgemeente op te fleuren, organiseert het lokaal bestuur Wortegem-Petegem een open call voor het ontwerpen, vervaardigen en plaatsen van een origineel kunstwerk. Het werk heeft bij voorkeur een permanent karakter, is duurzaam en weer- en windbestendig. 

19 september 2022

Le Prix de la Gravure et de l’Image imprimée est organisé depuis 1989 grâce au soutien du Ministère de la Culture de la Fédération Wallonie‑Bruxelles – service des Arts plastiques. Il est destiné à encourager la pratique de l’estampe et de l’art imprimé en Fédération Wallonie‑Bruxelles et à offrir une réelle visibilité aux artistes praticien·ne·s de cette discipline. 

1 september 2022

Voor de volgende editie zoekt De Week van de Klank geluidsinstallaties, workshops of klankervaringen, die passen binnen het thema voor 2023: de stem.

16 september 2022

Het gemeentebestuur van Schoten pakt de komende jaren de omgeving rond het rondpunt Churchilllaan-Kasteeldreef aan, o.a. met de creatie, realisatie en plaatsing van een kunstwerk, inhoudelijk gelinkt zijn met het DNA van de gemeente.

16 september 2022

In 2023 is het 50 jaar geleden dat er voor het eerst auto's reden over de nieuwe snelweg E17 (toen nog E3). Zuidwest biedt de ruimte aan een kunstenaar om aan de slag te gaan met de snelweg, haar tradities, verhalen en bewoners.
Deze oproep gaat heel specifiek over de realisatie van een festivalvlag en landschappelijke interventies en schetst het verloop van de procedure.