Ben je op zoek naar een kans om je werk te tonen? Hier vind je open calls in de vorm van een opdracht, een wedstrijd of een project.

WIl je een open call delen?

6 december 2020
Verbeeld in collage
29 oktober 2020
Impressed by Plantin
14 november 2020
11 november 2020

Sinds 1994 organiseert de Cultuurraad in samenwerking met Cultuurcentrum Zwaneberg en met de steun van sponsors jaarlijks een kunstwedstrijd. De laatste jaren verwierf de wedstrijd een nationale bekendheid met een zekere uitstraling. Na drie jaar is de discipline ‘Grafiek’ weer aan de beurt. De jury zoekt naar kunstwerken in de tijdsgeest van vandaag. Ze gaan op zoek naar verfrissend, vernieuwend en origineel werk.

01 november 2020

Incovo en Interza lanceren dit najaar een vernieuwend project in samenwerking met lokale kunstenaars en scholen. De ophaalwagens die dagelijks in de straten van de gemeente rondrijden, zullen in dit kunstproject worden omgetoverd tot bewegende kunst-expositieruimtes. Welke werk van een lokale kunstenaar siert binnenkort de Incovo-en-Interza-wagens?

20 november 2020
52e Grote Prijs Actuele Tekenkunst

Dit jaar vindt de 52ste editie van de ‘Ronse Drawing Prize’ plaats. Deze prijs heeft sinds jaar en dag een sterke artistieke uitstraling in de Vlaamse beeldende kunstwereld bij jonge en ervaren kunstenaars, curatoren, kunsthogescholen, cultuurcentra en galerijen.

7 november 2020
Stichting Ijsberg zoekt beeldenmakers

Voor GGG#7 zoekt Stichting Ijsberg (jonge) beeldenmakers die bij dierenpoëzie een beeld toevoegen, dat hun eigen perceptie weergeeft van één gedicht langs een wandelroute.

30 oktober 2020

Scherp je potlood, want vanaf 1 oktober gaan we aan de slag met de hashtag #apaperaday20. 31 dagen. 31 curatoren. 31 favorieten.

8 november 2020

Ben je kunstenaar of heb je een uitgesproken creatief talent? Ga dan meteen aan de slag voor het goede doel! De opzet is eenvoudig: kies een portret uit en laat dat de basis zijn voor een inspirerend kunstwerk in je eigen stijl, dat wij vervolgend voor jou veilen. De opbrengst ervan gaat integraal naar Rode Neuzen Dag 2020 en LIVE2020.

15 november 2020
Jouw werk wereldwijd op miljoenen appels?

25 Jaar geleden zag ‘Marlene®’ het levenslicht door samenwerking, passie en toewijding van ruim 4600 appelboeren uit Zuid-Tirol/Südtirol (Italië). Om dit jubileum te vieren roept het merk wereldwijd kunstenaars op om inspiratie en creativiteit te verpakken in een kunstwerk dat het verhaal achter de appel vertelt.