Ben je op zoek naar een kans om je werk te tonen? Hier vind je open calls in de vorm van een opdracht, een wedstrijd of een project.

WIl je een open call delen?

20 juni 2021
31 augustus 2021
New Technological Art Awards
31 december 2021
Zet uw kunstwerk op één lijn dwars door Europa

U bent een kunstenaar(ares), een muzikant(eà, een orkest, een dichter(es), een landschapsarchitect(e), een architect(e), een curator, een gallerie, een stichting, een particuliere kunstliefhebber? Zet uw kunstwerk op een rechte lijn dwars door Europa.

18 juli 2021

PuurKunst zoekt kunstenaars voor een groepsexpo in de Garemijnzaal in Brugge. De muren en sokkels zijn momenteel nog leeg, ben jij de kunstenaar die ze opvult?

20 juni 2021

Schoonvolk, de jongerencrew van het MSK, opent op 1 oktober het Salon des Jeunes: een zaal vol werk van indrukwekkende jonge makers. Want elke grootmeester was ooit felgroen achter de oren. Deze werken worden dan 4 maanden lang getoond in het hart van het museum. Maar eerst moeten we al dat jonge talent nog ontdekken! 

31 juli 2021
Een Gratis Kader voor de Maker

Een radicaal residentieprogramma dringt zich op. Eén die zich niet laat verleiden tot de commercialisering en kapitalisering van de kunstenaar en zijn cruciale existentiële werkruimte; maar volledig inzet op het bieden van kansen. Ensemble vzw & Atelier Ensemble zoeken kunstenaars.

31 juli 2021

Cultuurcentrum Brugge organiseert voor de achtste maal INPUT/OUTPUT, een wedstrijd en tentoonstelling voor jonge beeldende kunstenaars.

15 juni 2021

Voor Zin in Zomer, een festival met literatuur en illustratie in Bilzen, Genk, Hasselt en Sint-Truiden, daagt museum De MINDERE je uit om je eigen Zonnelied te scheppen. Hoe voel jij je verbonden met de natuur? Hoe zou jij je liefde en respect voor de natuur visueel uiten?

30 november 2021

Escale du Nord et la Commune d'Anderlecht lancent un appel à candidatures aux artistes sculpteurs·rices désireux·ses d'exposer une œuvre dans le Parc des Étangs à Anderlecht.

21 november 2021

De Grote Prijs is een internationale kalligrafiewedstrijd en gaat samen met een tentoonstelling van de ingediende werken in het gemeentehuis van Westerlo. De winnaar krijgt een geldprijs en een extra solotentoonstelling.

21 december 2021

Ben jij creatieve maker en wil je deel uitmaken van een nieuwe beweging in gedeelde storytelling? Doe mee aan de Open Call van puzzledstory.com. Puzzledstory is de creatieve community rond één en hetzelfde kortverhaal Puzzled, waarbij elke kunstenaar een nieuwe laag aan het verhaal toevoegt.

1 oktober 2021

Een klassieker in de beeldende kunst, maar daarom niet minder eenvoudig te maken: het zelfportret. In elk nummer van Kunstletters plaatsen we een zelfportret dat op ons platform Beeld te vinden is. Deze 4 portretten waren al te zien in het blad. Binnenkort ook het jouwe?
 

12 september 2021

De BBA Photography Prize kent internationale fotografen ongeacht hun achtergrond verschillende prijzen toe, waaronder. een solo-show, geldprijzen en meer. De wedstrijd omvat twee tentoonstellingen: een tijdens de Berlin Photo Week in augustus en een in Kühlhaus Berlin in oktober.