Ben je op zoek naar een kans om je werk te tonen? Hier vind je open calls in de vorm van een opdracht, een wedstrijd of een project.

WIl je een open call op Beeld tonen?

15 oktober 2021

Met de Prijs Jonge Makers willen Handmade in Brugge en TURBO het ondernemerschap binnen de Brugse maakindustrie naar een hoger niveau tillen. Beide organisaties, die vertrekken vanuit het platform van De Republiek, stimuleren met deze Prijs jong en beloftevol makerstalent om zich verder te ontplooien door hen te ondersteunen in hun ondernemerschap én in hun ambacht. De winnaar krijgt een begeleidingstraject op maat én een geldprijs (t.w.v. €500).

15 oktober 2021

Kunstenplatform PLAN B organiseert in 2022 een tweede editie van Veldwerk. Daarvoor gaan we op zoek naar zes makers/collectieven die een artistiek onderzoeksproject willen ontwikkelen buiten de grenzen van de stad, in Vlaanderen en/of Brussel.

31 oktober 2021

Off the, grid is een artist-run platform waar kunstenaars kunnen experimenteren en presenteren. Elk seizoen krijgt een nieuwe groep van kunstenaars de kans om de ruimte van Off the, grid toe te eigenen en drie maanden lang te gebruiken als voedingsbodem voor nieuwe ideeën en projecten. 
 

31 december 2021
Zet uw kunstwerk op één lijn dwars door Europa

U bent een kunstenaar(ares), een muzikant(eà, een orkest, een dichter(es), een landschapsarchitect(e), een architect(e), een curator, een gallerie, een stichting, een particuliere kunstliefhebber? Zet uw kunstwerk op een rechte lijn dwars door Europa.

1 oktober 2021

Van 25 tot 27 maart 2022 vindt de negende editie plaats van MAART Kunstroute in Waregem. Daar horen 2 open calls bij.

21 november 2021

De Grote Prijs is een internationale kalligrafiewedstrijd en gaat samen met een tentoonstelling van de ingediende werken in het gemeentehuis van Westerlo. De winnaar krijgt een geldprijs en een extra solotentoonstelling.

30 november 2021

Escale du Nord et la Commune d'Anderlecht lancent un appel à candidatures aux artistes sculpteurs·rices désireux·ses d'exposer une œuvre dans le Parc des Étangs à Anderlecht.

21 december 2021

Ben jij creatieve maker en wil je deel uitmaken van een nieuwe beweging in gedeelde storytelling? Doe mee aan de Open Call van puzzledstory.com. Puzzledstory is de creatieve community rond één en hetzelfde kortverhaal Puzzled, waarbij elke kunstenaar een nieuwe laag aan het verhaal toevoegt.

1 oktober 2021

Een klassieker in de beeldende kunst, maar daarom niet minder eenvoudig te maken: het zelfportret. In elk nummer van Kunstletters plaatsen we een zelfportret dat op ons platform Beeld te vinden is. Deze 4 portretten waren al te zien in het blad. Binnenkort ook het jouwe?