Ben je op zoek naar een kans om je werk te tonen? Hier vind je open calls in de vorm van een opdracht, een wedstrijd of een project.

WIl je een open call op Beeld tonen?

3 september 2021
The future of Urban Nature
31 augustus 2021
New Technological Art Awards
1 augustus 2021
31 juli 2021

BorstelGEVOEL is een expo in Eperon d’or, het borstel-en schoenmuseum van de stad Izegem van november 2021 tot april 2022. Misschien ook met jouw werk.

31 juli 2021

Stel je kandidaat en wie weet word je 1 van de 50 kunstenaars die 5 maanden lang tentoonstelt voor 100 000 bezoekers. We nodigen je tijdens dit project uit om een kunstwerk te maken geïnspireerd op een specifieke plek in Plantentuin Meise én hier ook te exposeren! Ben je een kunstenaar 50+ en gepassioneerd door kunst en natuur?! Stel je dan kandidaat!

31 december 2021
Zet uw kunstwerk op één lijn dwars door Europa

U bent een kunstenaar(ares), een muzikant(eà, een orkest, een dichter(es), een landschapsarchitect(e), een architect(e), een curator, een gallerie, een stichting, een particuliere kunstliefhebber? Zet uw kunstwerk op een rechte lijn dwars door Europa.

31 juli 2021
Een Gratis Kader voor de Maker

Een radicaal residentieprogramma dringt zich op. Eén die zich niet laat verleiden tot de commercialisering en kapitalisering van de kunstenaar en zijn cruciale existentiële werkruimte; maar volledig inzet op het bieden van kansen. Ensemble vzw & Atelier Ensemble zoeken kunstenaars.

1 oktober 2021

Van 25 tot 27 maart 2022 vindt de negende editie plaats van MAART Kunstroute in Waregem. Daar horen 2 open calls bij.

10 september 2021

Exposure welcomes diverse and innovative submissions from photographers and visual artists around the world who incorporate, celebrate or challenge the photographic medium within their practice. Submissions will be viewed by our juror and the Exposure team, and selected works will be shown as part of the 2022 Exposure Photography Festival in Calgary, Alberta at Contemporary Calgary - a significant visual arts destination dedicated to modern and contemporary art.

1 augustus 2021

Op 11 en 12 september slaan Jeugdclub 't Verzet en HANGAAR de handen in elkaar voor de tweede editie van "ART'ist"; het kunstfestival voor en door jonge kunstenaars in Knokke-Heist! Om ART’ist te laten schitteren, is de jeugdclub op zoek naar ART’iesten die willen deelnemen aan het kunstfestival.

15 augustus 2021

Lommel zoekt  een professionele street art kunstenaar die van A tot Z een eigen werk kan realiseren. Iemand die een artistiek ontwerp wil maken dat aansluit bij de omgeving en volledig zelf kan uitvoeren. Zowel ervaren als startende kunstenaars komen in aanmerking. Zonder met een heel afgelijnd thema te werken willen we een positief verhaal breng dat aansluit bij het DNA van Lommel.

31 juli 2021

Cultuurcentrum Brugge organiseert voor de achtste maal INPUT/OUTPUT, een wedstrijd en tentoonstelling voor jonge beeldende kunstenaars.

12 september 2021

De BBA Photography Prize kent internationale fotografen ongeacht hun achtergrond verschillende prijzen toe, waaronder. een solo-show, geldprijzen en meer. De wedstrijd omvat twee tentoonstellingen: een tijdens de Berlin Photo Week in augustus en een in Kühlhaus Berlin in oktober. 

1 oktober 2021

Een klassieker in de beeldende kunst, maar daarom niet minder eenvoudig te maken: het zelfportret. In elk nummer van Kunstletters plaatsen we een zelfportret dat op ons platform Beeld te vinden is. Deze 4 portretten waren al te zien in het blad. Binnenkort ook het jouwe?
 

21 november 2021

De Grote Prijs is een internationale kalligrafiewedstrijd en gaat samen met een tentoonstelling van de ingediende werken in het gemeentehuis van Westerlo. De winnaar krijgt een geldprijs en een extra solotentoonstelling.

30 november 2021

Escale du Nord et la Commune d'Anderlecht lancent un appel à candidatures aux artistes sculpteurs·rices désireux·ses d'exposer une œuvre dans le Parc des Étangs à Anderlecht.

21 december 2021

Ben jij creatieve maker en wil je deel uitmaken van een nieuwe beweging in gedeelde storytelling? Doe mee aan de Open Call van puzzledstory.com. Puzzledstory is de creatieve community rond één en hetzelfde kortverhaal Puzzled, waarbij elke kunstenaar een nieuwe laag aan het verhaal toevoegt.