Ben je op zoek naar een kans om je werk te tonen? Hier vind je open calls in de vorm van een opdracht, een wedstrijd of een project.

WIl je een open call delen?

De gemeente Elsene lanceert een kandidatenoproep waarbij acht ateliers zullen toegekend worden. De geselecteerde kunstenaars krijgen hun ateliers voor een periode van maximum twee jaar, met de mogelijkheid om tentoonstellingen te organiseren.

Kunst hoeft niet groot te zijn om het belang ervan te tonen. Één vierkante meter moet dus genoeg zijn om kunst een plaats te geven in deze wereld. Because size doesn’t matter. Jij doet binnen jouw 1m² wat jij wilt!

Fabriek A Brak zoekt JONG ARTISTIEK TALENT voor het kunstparcours "Invitro" 2020.

Ben jij tussen 15 en 29 jaar, woon je in Wachtebeke of omgeving en ben je bezig met beeldende kunst (in de ruimste zin vh woord)? Schrijf je in t.e.m. 15 maart en doe mee aan deze unieke gratis expo en beleef een fantastische tijd met andere creatieve jongeren!

AZ Alma doet een oproep naar kunstenaars voor de creatie van een kunstwerk dat tegen begin 2021 in het nieuwe gebouw van de kinder- en jeugdpsychiatrie Timanti zal geplaatst worden.

Oproep voor fotografen

Het Fotografiecircuit Vlaanderen organiseert permanent op maandelijkse basis een individuele tentoonstelling van een fotograaf die langs 18 cultuurcentra in Vlaanderen reist. Jaarlijks krijgen 11 nieuwe fotografen een kans.

Internationale internetwedstrijd met tentoonstelling

Dit jaar wordt Habotai 30 en viert dat met de wedstrijd 'Het Gouden Penseel II'.

De internationale design wedstrijd van het Rijksmuseum.

Rijksstudio Award is de tweejaarlijkse kunst- en designprijs van het Rijksmuseum. Met deze wedstrijd nodigt het Rijksmuseum iedereen uit om hun eigen meesterwerk te creëren geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum.

wedstrijd voor kunstenaars 50+

FedOS organiseert Kunstroute ‘Natura Inspiratus’ in samenwerking met Plantentuin Meise. Deze indrukwekkende kunstroute gaat door op het domein van Plantentuin Meise en wordt afgesloten met een tweedaags kunstenfestival. Met deze wedstrijd wil FedOS vormgeven aan deze kunstroute.

13-14-15 maart 2020

Een tentoonstelling kan niet bestaan zonder kunstenaars & kunstwerken. Daarom gaat Gent Central elk jaar op zoek naar nieuwe, lokale talenten die de kans krijgen om hun kunstwerk ten toon te stellen op een van de etalages die de  handelaren, uit sfeergebied Gent Central, als canvas ter beschikking stellen. 

Voor de negende keer schrijft de stad Ieper de vijfjaarlijkse prijs voor schilderkunst Louise Dehem uit. Het project wil schilderkunst in al haar facetten promoten als kunstdiscipline.

De oproep voor een werkplaatsproject is open voor alle beeldende kunstenaars. Door de diversiteit van onze werkplaatsen is de oproep voor projecten in diverse media en disciplines. Projecten met aandacht voor artistieke arbeid, die de kunstenwerkplaats bevragen of projecten met een nadruk op experiment, hebben onze voorkeur. 

Exposeer in het hart van Brussel

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg roept geïnteresseerde kunstenaars op zich kandidaat te stellen voor een tijdelijke tentoonstelling in de inkomhal van zijn hoofdkantoor aan het Brusselse Zuidstation. De overheidsdienst wil kunstenaars een forum bieden en hun loopbaan ondersteunen.

De opdracht van deze illustratorenwedstrijd is een prentenboek voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Een vakjury beoordeelt artistieke, literaire en kindgerichte kwaliteiten van de inzendingen.

De winnaar ontvangt 7.500 euro en het bekroonde werk wordt door Clavis Uitgeverij uitgegeven.

Meld je vóór 1 maart 2020 aan voor een residentie van één of twee weken en bied je studenten de kans om een hedendaags, print-gerelateerd project te ontwikkelen in onze professioneel uitgeruste ateliers. Tijdens de schoolresidenties organiseert het Frans Masereel Centrum zowel printgerelateerde kunstenaarslezingen als een internationale groepstentoonstelling.

Oud-Turnhout

Wil jij meewerken aan een hip kunstproject in een leegstaand winkelpand in het centrum van Oud-Turnhout? Kunstgalerie schorpioentje zoekt artistieke tijgers.