Ben je op zoek naar een kans om je werk te tonen? Hier vind je open calls in de vorm van een opdracht, een wedstrijd of een project.

WIl je een open call delen?

Met de Volvo Customer Satisfaction Award wil Volvo Car Belux de meest klantvriendelijke Volvo-verdelers en hun team in de kijker zetten. Volvo Car Belux is op zoek naar een kunstenaar die deze award wil vorm geven. Heb jij een werk of ontwerp (3-dimensionaal) dat mooi zou staan in de showroom van de meest klantvriendelijke Volvo-verdelers?

Maak een tekening, stuur die op en S.M.A.K. bundelt.

Nu wij bijna allemaal in afzondering leven wil S.M.A.K. je graag uitnodigen om ook een tekening te maken – van (zelf)portret, stilleven tot landschap vanuit je raam - en op te sturen.

ArtContest lanceert dit jaar de 16e editie van de hedendaagse kunstwedstrijd die zich richt op jonge Belgische of in België verblijvende kunstenaars tot de leeftijd van 35 jaar.

Ben jij een ontwerper of ondernemer die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt en graag wil samenzitten met collega’s en experts uit de Vlaamse houtsector om tot innovatieve oplossingen te komen? Het project WOOD-DESIGN biedt jou deze kans.

AZ Alma doet een oproep naar kunstenaars voor de creatie van een kunstwerk dat tegen begin 2021 in het nieuwe gebouw van de kinder- en jeugdpsychiatrie Timanti zal geplaatst worden.

Internationale internetwedstrijd met tentoonstelling

Dit jaar wordt Habotai 30 en viert dat met de wedstrijd 'Het Gouden Penseel II'.

Exposeer in het hart van Brussel

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg roept geïnteresseerde kunstenaars op zich kandidaat te stellen voor een tijdelijke tentoonstelling in de inkomhal van zijn hoofdkantoor aan het Brusselse Zuidstation. De overheidsdienst wil kunstenaars een forum bieden en hun loopbaan ondersteunen.

De opdracht van deze illustratorenwedstrijd is een prentenboek voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Een vakjury beoordeelt artistieke, literaire en kindgerichte kwaliteiten van de inzendingen.

De winnaar ontvangt 7.500 euro en het bekroonde werk wordt door Clavis Uitgeverij uitgegeven.

Bouw je eigen virtuele expo

Het Entrepot uit Brugge & Minus One uit Gent gaan samenwerken. We dagen telkens een Brugse en een Gentse curator uit om een virtuele tentoonstelling op te bouwen. Elke woensdag en zondag opent een nieuwe expo. De bezoekers stemmen welke expo ze de beste vonden. 

KUNST KOM UIT JE KOT

Voor een groepsexpo in Arttilia zijn wij op zoek naar 8 (amateur)kunstenaars van 18 jaar en ouder.

Zomerresidenties

KONNEKTOR, een interdisciplinair en participatief project van Gouvernement en partners, gaat van start met zomerresidenties in 2020 en krijgt een publiek sluitstuk als een off-parcours van Lichtfestival Gent in de winter van 2021 (27 > 31 januari). 

Kunstenaars middenin hun afstudeerprocess voor hun BA of MA aan het KASK & Conservatorium of LUCA School of Arts in Gent die werkzaam zijn in verschillende media en disciplines, worden uitgenodigd om een voorstel op te sturen voor een individuele presentatie. (alleen voor studenten KASK en LUCA Gent)