CDC 18

Inbeeldende Kunst
 
Op 17 jarige leeftijd waagde ik mij aan enkele tekeningen. Ik hing ze op aan de muur van  het klaslokaal. Mijn laatste jaar humaniora zat er bijna op. Na de proclamatie wou ik mijn tekeningen terug van de muur halen om ze mee naar huis te nemen, maar de mooiste ‘Vogel op zijn nest’ was gestolen. Ik heb de tekening nooit meer terug gezien.
 
Mijn drang om te tekenen of te schilderen was meteen gefnuikt.
 
Dertig jaar later kocht ik een schildersetje en enkele canvasdoeken en begon terug met dezelfde werkwijze van weleer: zonder enige plan en onderwerp leidt het toeval mijn pen en gaandeweg ontstaat  een tekening van lijnen en vlakken , die wel of niet ingekleurd worden. Enkele kleine details worden doelbewust (of soms niet ) toegevoegd zodat je voor een schilderij  staat waar je bepaalde zaken in kan zien…of niet. Of morgen kan zien …of niet. Of op afstand of dichterbij kan zien …of niet.
 
Met de nodige inbeelding kan ieder voor zich uitmaken wat hij er in wil en kan zien. Zie je niets maar vind je het mooi …ook prima. De schilderijen zijn een ontdekkingsparcours voor jouw inbeeldingsvermogen. Ga op zoek in het beeld en zie.
 
Omdat iedereen kan ontdekken wat hij/zij zelf wil , krijgen mijn schilderijen geen titel mee. Iedereen mag de schilderijen keren en draaien zoals hij/zij zelf wil. Zij krijgen enkel de ondertekening CDC en een nummer mee.
 
Veel plezier.
 

60x20 cm
2017
Edouard Schneider
Line Mareel
Tom Veys
Sebastian Josep Ferran
Edouard Schneider
Edouard Schneider
Edouard Schneider
Edouard Schneider
Mark Van Eygen
Mark Van Eygen
Stéphanie Maillart
Tony De Kimpe
Tony De Kimpe
Tony De Kimpe
Greet Gemis
Esther Vandenbroele
Nico Goedgezelschap
Nico Goedgezelschap
Nico Goedgezelschap
Nico Goedgezelschap