Opening new doors

'Opening new doors' een reeks werk met olieverf en acryl op doek. 

‘Ruimte’ is wijdte, uitgestrektheid, spatie. Ook een kamer noemen we een ruimte. Maar een kamer is niet wijd en open, net beperkt en gesloten. We kunnen niet verder kijken dan de vier muren die ons omvangen. Er ontstaat  ‘binnenruimte’.

In mijn schilderijen doe ik een suggestie naar zo’n binnenruimtes. De achtergrond is een leegte, een ‘ruimte’ in de ruime zin van het woord. Ik doorbreek deze leegte met geometrische vlakken. Deze 2-dimensionale objecten ontmoeten elkaar en vormen samen een perspectief, de suggestie van een 3-dimensionele setting. Perspectief is eigenlijk een bevestiging van een bepaalde aanblik van uit een specifiek punt. In mijn werk maak ik gebruik van meerdere perspectivische standpunten waardoor de aanschouwer geen houvast meer heeft.

Een setting die suggereert dat het een ruimte is, een kamer. De kamers zijn opgebouwd door vlakken. Maar we zien dat het geen échte kamers zijn. Ze vormen een artificiële omgeving, als een decor van een toneelstuk of een etalage in een showroom. Een ruimte kan een bepaalde bestemming krijgen, zoals badkamer of een eetkamer. Maar wat als deze bestemming niet duidelijk uitgesproken is? Als de betekenis van elke ruimte die je betreedt fluïde is?

42x62 cm & 42x32 cm
2020
silas uyttersprot
silas uyttersprot
silas uyttersprot
Quinten De Coene
Gabriel Simoens
Gabriel Simoens
Gabriel Simoens
Gabriel Simoens
Gabriel Simoens
Steven Dag
wery pollier
Dirk Bossouw
Iban Van der Zeyp
Fred Delameilleure
Isabella Theys
Isabella Theys
Fred Delameilleure
Charlot Catteeuw