Soms leidt iets van niets naar iets

Judith Herman over Soms leidt iets van niets naar iets: “Ik zoek al vier jaar naar niets. Een fysicus wist mij te vertellen dat de staat van niets onmogelijk is. Er komt altijd iets tussen, er is altijd iets wat daarbinnen beweegt.

Ik ontdekte onlangs dat in niets iets aanwezig is. Het is een kwestie van de eerste letter kwijt te raken. Vijfenveertig minuten duurde het om die weg te branden.
Mijn vader leerde me als kind de wet van behoud van massa. Niets kan van deze aarde verdwijnen, het neemt enkel een andere vorm aan. Wanneer de vlam een papier raakt, wordt het gereduceerd tot een hoopje as. Het raam staat open, de wind waait door de kamer. De assen verspreiden, lijken te verdwijnen, te mengen."

BIO
Judith Herman (°1994) studeerde in 2016 af aan Sint-Lucas Gent binnen Grafisch Ontwerp. Haar werk vertrekt vanuit datgene wat we als dagdagelijks beschouwen en toont dit in een nieuw daglicht. Ze draait de dingen om, pluist ze uit, bekijkt ze vanuit mogelijke betekenissen. Via associatieve en poëtische verbanden tracht zij opnieuw een soort werkelijkheid te tonen. De gevonden materialen of de taal van waaruit zij vertrekt worden letterlijk vondelingen, die een nieuwe verhouding tot de wereld, elkaar en zichzelf krijgen. Het is vertrekken vanuit de wereld; vanuit objecten, foto’s en taal om deze via een nieuwe blik hier opnieuw in te plaatsen. 

420 x 297 cm
2019
Oscar Van geertruyden
Jac. Splinter
Xavier De Graeve
Wim De Bie
Tine Brandon
Sylvie Crutelle
Ria Delaere
Peter Chinitor | Zazourian
Milan Gillard
Koosje Schmeddes
Judith Duchene
Jo De Kepper
Iwert Bernakiewicz
Frederik Vaes
Filip Schrooyen
Alexia Janssens
Adriaan Van Leuven
Thomas Willemen
Kinga Jaczewska
Anneleen De Causmaecker
Johanna Martens
Dóra Benyó
Ann Vandenbergh