Welkom in het land van de Bourgondiërs

Trui Lemaitre & Luc Vandromme over Welkom in het land van de Bourgondiërs: “In deze installatie worden typisch Vlaamse beeldjes gepresenteerd. Ze dragen een boerka en staan in een Vlaams eetbord uit 1963 - het jaar waarin keramiste Trui Lemaitre werd geboren. Allemaal worden we geboren op een bepaalde plek. Die plaats wordt gekleurd door een eigen geschiedenis, tradities, rituelen en religie. Ze bepaalt ons verpakkingsmateriaal en ons verhaal.” 

BIO
Kunstenaarsduo Trui Lemaitre (°1963) en Luc Vandromme (°1961) werken en exposeren geregeld samen. Lemaitre is logopedist en keramist. Ze studeerde Grafiek aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Harelbeke (1989) en keramiek in de Stedelijke Academie van Tielt (2000). Ze is lid en medeoprichter van ‘OpenAtelierTielt’ (keramiekcollectief) sinds 2000.  In haar artistiek werk laat Trui Lemaitre zich inspireren door maatschappelijke gebeurtenissen. Ze gebruikt graag voorwerpen in seriële composities, installaties en assemblages.  
Luc Vandromme is pedagoog, beeldend kunstenaar, jazz-zanger en schrijver. In zijn beeldend werk staan het onderzoek en het experiment centraal. Hij schildert, verzamelt, filmt en fotografeert. Het getal 100 speelt daarbij een belangrijke rol. Zoals in zijn Visuele dagboeken rond projecten die 100 dagen duren, waarbij hij elke dag een minieme ingreep doet. Hij is lid van het kunstenaarscollectief Het Pakt dat multimediale droom- en fantasieprojecten creëert.  

600 x 200 cm
2017
Oscar Van geertruyden
Jac. Splinter
Xavier De Graeve
Wim De Bie
Tine Brandon
Sylvie Crutelle
Ria Delaere
Peter Chinitor | Zazourian
Milan Gillard
Koosje Schmeddes
Judith Duchene
Jo De Kepper
Iwert Bernakiewicz
Frederik Vaes
Filip Schrooyen
Alexia Janssens
Adriaan Van Leuven
Thomas Willemen
Kinga Jaczewska
Anneleen De Causmaecker
Johanna Martens
Dóra Benyó
Ann Vandenbergh