Tamara De Prest

Tamara De Prest

“I make art to show my soul that I am listening” ~ onbekend

Sedert 2018 gebruik ik kunst om uiting te geven aan mijn innerlijke leefwereld. Ik volgde Tekenkunst aan SABK Zottegem. Na een persoonlijke crisis startte ik met het experimenteren op theezakjes. In mijn drang om nieuwe technieken te ontdekken en te leren werd ik een autodidact in de schilderkunst. Het minuscuul werken met oog voor detail voelt vertrouwd aan en ik blijf experimenteren met verschillende materialen en technieken.

Doorheen het werken op theezakjes leg ik me sedertdien ook toe op het maken van analoge collages waarbij elk beeld zijn verhaal vertelt. In 2020 zette ik mijn eerste stappen in de fotografie. Al wandelend door de seizoenen, brengt de lens me dichter bij de natuur. In de natuur werkt alles samen, het ene vergaat zodat het andere verder kan leven. Het beeld blijft nooit hetzelfde. Het groeit, verandert, vervaagt en evolueert. Net die vergankelijkheid boeit me sterk. 

Ik koos voor theezakjes vanuit een persoonlijke drijfveer, waarbij mijn zoektocht naar mezelf zich weerspiegelt in mijn werk. De kwetsbaarheid die ik persoonlijk ervaar, vertaalt zich in de kwetsbaarheid van het materiaal. Die kwetsbaarheid tracht ik te bezweren door te zoeken naar technische duurzaamheid, wat meteen een vertaling is van mijn persoonlijke zoektocht naar veerkracht en weerbaarheid in de samenleving.

Geleid door een onzekerheid, maar ook door een fundamentele drive om te creëren, gaat het creëren hand in hand met wat ik voel en wat ik zintuiglijk waarneem. Het gaat over existentiële vragen, over loslaten van alle ballast, over onthechting en over verbinding. Het is een zoektocht naar houvast, zingeving en waarachtigheid. Het is een proces van innerlijke groei en beleving om uiteindelijk te komen tot MEZELF.

De cirkel is rond als ik mijn toeschouwer weet te beroeren en mijn werk zijn juiste bestemming vindt.

TAMARA.DE.PREST@TELENET.BE

facebook | instagram @TAMARADEPREST

9620 Sint-Maria-Oudenhove