Open Call

Residentie bij Ti-Pi voor Gentse kunstenaars

Ti-Pi lanceert een open call voor een kortlopende residentie voor Gentse kunstenaars (domicilie in Gent is niet verplicht). De residentie loop maximaal vier weken. Je krijgt een studio ter beschikking waar je kunt focussen, experimenteren en je kunt steeds socializen in de andere Ti-Pi lokalen. Aan het eind van de residentie krijg je de kans om je werk voor te stellen in een presentatie of een tentoonstelling. 

Ti-Pi (Transient Projects To People) is een Ghent-based artist-run project space dat ernaar streeft om een platform te creëeren waar lokale en internationale artiesten elkaar ontmoeten en in dialoog kunnen gaan met de community rondom Ti-Pi en Gent. We zijn te vinden in een herenhuis van drie verdiepingen, nabij Dampoort, dat ingevuld wordt als een combinatie tussen (inter)nationale residenties en tentoonstellingen. 


Waar: We liggen centraal nabij Dampoort-Station,  15 minuten wandelen vanaf de Vrijdagmarkt. 
Duur: vier weken (flexibel), data te bepalen door jou, geef ons je voorkeurdata door 

Deadline
10 oktober 2022
Deelname

Hoe indienen?
Stuur ons een email met de volgende info: 

Presentatie van het project of idee dat je bij Ti-Pi verder zou willen ontwikkelen (Max 1 A4, met een korte projectbeschrijving en een globaal overzicht van de structuur ervan. (Werk je elke dag of af en toe, alleen of met anderen, mondt het uit in een eventuele presentatie/tentoonstelling, boekpresentatie, open gesprek/atelier,....?))
Overzicht van je werk (link naar je website of een PDF portfolio.)


Wanneer hoor je van ons? 
20/10/2022

Aangezien we een meertalig team zijn, willen we vragen om in het Engels te solliciteren.  

Er zal een geconcentreerde commissie zijn die de aanvragen doorneemt en een beslissing neemt over wie het meest geschikt is voor de korte termijn residentie.

Kosten: gratis

Kun je hier slapen? Nee. Voor deze open call zijn we op zoek naar Gentse kunstenaars die zichzelf kunnen huisvesten. Deze residentie wordt gezien als een dagresidentie, die zal bestaan in samenwerking met ons internationale "dag en nacht" residentieprogramma. 
 

We kijken uit naar je aanvraag!

Selectie

De residentie is het meest geschikt voor beeldende kunstenaars, schrijvers of performers, maar alle genres zijn welkom. 
De criteria bestaan voornamelijk uit een duidelijke visie en een ware toewijding aan je werk/praktijk, evenals de bereidheid tot uitwisseling met de gemeenschap die de omgeving van Ti-Pi bewoont.