Black holes of ignorance II

Black holes of ignorance II

Wanneer de media door een handvol bedrijven en families worden gecontroleerd is het gemakkelijk om het publiek te misleiden. Het is opnieuw duidelijk geworden dat het veel moeilijker is om later te laten inzien dat men misleid werd.

In onderzoek naar totalitaire systemen (Hannah Arendt, Pascal de Smedt, George Orwell,...) is het duidelijk dat de onwetenheid en het geloof in de éne singuliere boodschap makkelijker te vatten is dan deze die diverse aspecten en vanuit  onafhankelijke onderzoeksjournalistiek in de wereld wordt gezet. Toen in juni 2020 duidelijk werd dat we om te tuin waren geleid kwam er ontluisterend inzicht. Daarna werd er nog 2 jaar NIET naar gehandeld, steeds meer mensen kwamen in opstand, terwijl bijna 8 miljard mensen in slaap waren gewiegd en hun onwetendheid bewust door angst werd vastgezet.
Het was roepen in de woestijn. Niemand wou hun misleiding geloven.

Het deed me denken aan de zwarte gaten in de ruimte waar alle licht en planeten werden ingezogen. Tot de energie zo groot wordt dat er door de implosie een nieuwe lichtstraal de ruimte wordt ingeblazen. Net zo had ik de indruk dat met de nieuwe technologie alle gezond verstand, de essentie van wetenschap en onderzoek werd weggezogen. Er waren enkele uitzonderingen zoals Zweden en vanaf 2021 volgden steeds meer andere landen om uiteindelijk in het voorjaar van 2022 met een implosie uiteen te vallen. Nu worden processen ingesteld tegen deze misdaden. Ook ik als kunstenaar en ondernemer verloor duizenden euro's omzet en het contact met mijn publiek in de tentoonstellingen die ik nog mocht geven.
Mede dankzij het innovatietraject van de Vlaamse Gemeenschap kon ik weer opveren.

28x28x28
Lieven Godderis

Lieven Godderis

Suggesties

Filip Callewaert
Christine Morren
joelle janssens
myriam storms
Kasper Derycke
Imme van Heerde
Ilse Presence
Alain Smeyers
Chantal Spiritus
Evelien Verschroeven
Art Bruges
Martha Vanhoof
Harry Pinxten
Anke Vielfont
Patrick Teck
mieke Vanden Eynde