A Walk trough Consumption

Roots Compagnie roept beeldend kunstenaars op voor een kunstenfestival in en rond de Sint-Baafsabdij in Gent.

De hedendaagse dans- en theatercompagnie ‘Roots Compagnie’ organiseert op 10 april een kleinschalig kunstenfestival in en rond de Sint-Baafsabdij in Gent. Het festival zal doorgaan in tijdsblokken waar men zich op voorhand voor kan inschrijven (10u, 13u30 en 17u).

Op het festival zal alvast werk van onszelf, Jurgen Geevels, Hilde Segers en ook community arts in samenwerking met Overkop Gent gepresenteerd worden. Het centrale thema van het project is ‘consumptie’. Wij zijn op zoek naar jong talent die graag hun werk, dat gelinkt is aan dit thema, in dit prachtige decor tentoon zouden willen stellen en dus ook eventueel te koop aanbieden. Wij zorgen ervoor dat jouw werk in een goede, correcte setting tentoon wordt gesteld. We bieden geen vergoeding voor het tentoonstellen van uw werk, maar vragen zelf ook geen commissie op verkochte kunstwerken.

Het publiek zal langs een route wandelen waar ze dans, video, muziek, fotografie en grafische kunst te zien zullen krijgen. Alle kunstwerken kunnen verkocht worden. Het publiek wordt langs de route geleid aan de hand van spoken word. Naderhand heeft iedereen de vrijheid nog even zelf rond te kijken. Bij elk stoppunt zijn vakken aangeduid waarin bubbels zich op veilige afstand van elkaar kunnen begeven. Indien er een volledig verbod op publiek komt, zal de route afgelegd worden door één van onze medewerkers en zal een livestream naar het publiek worden doorgestuurd.

Walk Trough Consumption | Facebook

agenda | rootscompagnie

Het evenement is gratis, maar zoals reeds vermeld is op voorhand inschrijven verplicht. Enkel op die manier kunnen we de tijdsblokken op een coronaproof manier invullen en hebben we ok de mogelijkheid om een eventuele livestream later door te sturen.

Bij interesse of vragen kunt u contact opnemen met Helena Vandecasteele, coördinator van het project via rootscompagnie@outlook.be of 0474 23 56 53.

Deadline
1 april 2021
Organisator
Roots Compagnie
Locatie
Gent