Els  Devrieze

Els Devrieze

Els Devrieze studeerde Beeldende Kunsten aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Brugge, waar ze onder andere les kreeg van internationaal gerenommeerd kunstenaar William Sweetlove. Naast vele extra opleidingen in nationale en internationale kunstscholen haalde ze ook een diploma fotografie.

Vandaag werkt Els Devrieze als kunstenares en illustrator. Ze startte "Arte innovadora kunstcollectief van Vlaamse Primidiva's" met gelijkgestemde creatieve zielen. Haar kunstwerken zijn terug te vinden bij kunstliefhebbers wereldwijd. Els Devrieze illustreerde meerdere boeken. Flexibel en eclectisch van geest houdt ze ervan de rijkheid aan stijlen en technieken in haar arsenaal tot hun recht te laten komen.

Haar passie voor reizen en diverse culturen verruimt haar blik op de (kunst)wereld en inspireert haar. Dat merk je in veel van haar werken. Overal waar ze voet aan wal zet, laat ze een stuk van haar hart achter. Enkel een stuk van haar hart, want naast een gedreven kunstenaar is Els ook vurig voorvechter van natuurbehoud en dierenrechten waarvan haar internationale actie #waronplastic slechts één voorbeeld is.