Open Call

Bosch Parade 2024

Bosch Parade is de tweejaarlijkse drijvende parade te ‘s-Hertogenbosch geïnspireerd op Jheronimus Bosch
(1450-1616). Voor de hedendaagse kunstmanifestatie op en om het water creëren kunstenaars nieuw werk om
mensen te verwonderen, te raken en te verbinden, zoals Bosch dat 500 jaar geleden deed en nog steeds doet.

De Bosch Parade-creaties vinden hun inspiratie altijd in thematiek die centraal staat in Jheronimus Bosch’ werk. 

Voor Bosch Parade 2024 roepen we nu kunstenaars en makers van heinde en verre op om plannen in te sturen die Hedendaagse demonen belichamen.

We zoeken professionele makers die, net als Bosch, zichzelf en het normale durven te overstijgen. Die ons net iets anders naar de wereld laten kijken, waardoor deze eigenzinniger en socialer wordt. En die beseffen dat hun unieke werk onderdeel is van een veelzijdig Gesamtkunstwerk: Bosch Parade.

Die makers mogen jong zijn, net begonnen. Of al gevestigd, door de wol geverfd. Alle leeftijden, nationaliteiten, geaardheden en disciplines zijn welkom om hun verbeeldingskracht te tonen; multidisciplinaire collectieven en makers die over de grenzen van hun eigen praktijk durven te kijken, hebben zelfs een streepje voor.

Bosch Parade bestaat bij de gratie van samenwerking. Met bouwers, schilders, zwemmers, acteurs, figuranten, muzikanten, dansers, met van alles en iedereen. We zoeken dan vooral ook makers die in hun werk en werkwijze anderen betrekken – onze ‘community’, waarin we juist ook minder vanzelfsprekende doelgroepen graag de ruimte geven.

Deadline
19 april 2023

Downloads