Open Call

Draad

Wat vertelt jouw werk? Welke verhalen, herinneringen of tradities zitten erin verweven? Met de open call Draad zoeken Kunstwerkt & Texture beeldend kunstenaars die textiel gebruiken in hun werk. Ze zoeken naar textiel in de meest brede zin van het woord. Schuif jouw verhaal naar voor met Draad.

Stuur tot 12 november je werk in. Een driekoppige jury (Han Decorte, Benjamin Mengistu Navet en Indre Svirplyte) buigt zich daarna over de online inzendingen. Als jouw werk geselecteerd wordt, maakt het deel uit van de gelijknamige groepstentoonstelling in het voorjaar van 2024 in Texture. 

Deadline
12 november 2023
Organisator
Kunstwerkt en Texture
Deelname

Deelnemen is gratis.

Inschrijven doe je door je werk tot en met 12 november 2023 in te dienen op het online platform Beeld. Hierbij dien je in met een afbeelding van je werk, voorzien van een korte toelichting en afmetingen van je werk via het inschrijvingsformulier.

Je kan één werk indienen tot en met zondag 12 november 2023 om middernacht. In het inschrijvingsformulier kan je maximaal vijf afbeeldingen en/of video’s van dat werk uploaden.

Technische vereisten
  • Met ‘Draad’ willen we een brede waaier aan textielcreaties kunnen tentoonstellen. Hiervoor zijn alle soorten werken toegelaten, maar deze moeten op zijn minst een element van textiel bevatten om geselecteerd te kunnen worden door de jury.

  • Een serie of een reeks (een werk dat bestaat uit meerdere onderdelen) is toegelaten.
    Wanneer je een serie werken toevoegt aan Beeld doe je dit door meerdere foto’s toe te voegen binnen eenzelfde werk. Vermeld dit duidelijk in de titel van je werk en in de omschrijving.

  • Er worden geen minimum- of maximumafmetingen vooropgesteld. 

  • Je werk mag niet ingekaderd zijn.

Reglement Draad