academisch kleiwerk naar model (Schoolof ArtsGent) 1985

academisch kleiwerk naar model (Schoolof ArtsGent) 1985

Tijdens mijn academische en technische opleiding beeldhouwen, werd mijn aandacht voornamelijk getrokken naar film. Terwijl er in mijn omgeving weinig gelijkenissen waren met THX 1138, 1984 of TRON konden deze werelden me sterk raken in wat ik NIET wilde. Deze zouden pas in 2020-2022 realiteit worden in de wereld rondom mij. De beelden uit Tess, Koyanisquatski raakten me in mijn ziel.

Er was film en televisie, maar het internet en streaming media waren er nog niet. Als kunstvorm waren deze toen heel duur en onbereikbaar. Ik experimenteerde samen met fotografen om de 35mm kwaliteit met een camera en motorwind systeem te evenaren. Deze experimenten en hun resultaten gingen verloren in de tijd.

Bij fotografie zelf ervaarde ik te weinig stroming en daarom oefende ik me geduldig in het leren van mijn eigen binnenwereld buiten mijzelf vorm geven. Commercialisatie in alle sectoren was volop aan de gang. Ik werkte mee aan de inrichting en opening van events op beurzen, cultuurcentra en bedrijven. Ik maakte bedrijfsfilms om ten brode, maar kon me daar niet écht in uitleven.

De persoon, de geur en de huid van het model spraken me het meeste aan. De klei was in tegenstelling tot wat ik zag, plakkerig en koud. Bijenwas vond ik een beter tussen materiaal.

Ik ging op zoek naar iets vuriger en dus de aanraking en het contact met de huid zelf.

28x13x7 cm
Lieven Godderis

Lieven Godderis

Suggesties

Miriam Versteegh
Laurens Kistemaker
marthe vanhoutte
Kathleen De Vos
Annie Guns
Ann Verdonck
Land VAN WYNSBERGE
Ludo Knaepkens
Tineke Rigole
Hildegarde Handsaeme
Renée Sys
Hilde Vanhees
Betty Rabijns